Signa Cor Laboratory
 
 
  Summary
ECG
10min
Slyzer
Setup
Patient
  1.От Summary, ECG и 10 min може да видите приметна разпечатка на Холтер изследване. Изплозвайте Acrobat Reader. Файловете можете да запазите и след това да ги разпечатате на лазерен или мастилено струен принтер. Качеството на този печат няма да е толкова добро колкото при разпечатване с инсталирана холтер система, но все пак ще ви даде представа.

2. Предлагаме за изпробване демонстрационна версия на програмата. Това е един сравнително стар вариант (от 2002 г.) но можете да придобиете представа за основните функции на програмата. Актуалната в момента програма има допълнителни възможности – например улеснения за разглеждане на дълги и 4-канални записи. Демонстрационната програмата се инсталира в Windows 95,98,NT,2000,XP. Трябва да има кирилизация. Това е напълно работоспособно програма, с която могат да се преглеждат Холтер-записи записани с рекордери модели SignaLyzer2, FD и AN.. Липсва само модулът за стартиране на рекордера. Изтеглете файла Slyzer.exe където и да е (например в MyDocuments) и го стартирайте. Програмата ще се инсталира на вашия компютър в папка SL2002 и ще създаде папка HOL за Холтер-записи. В тази папка има 2 записа: Rec-AN.hol и Rec-FD.hol. Това са записи от реални пациенти, но са значително по-кратки, за да не се налага да теглите по Интернет много дълги записи (един 24 часов запис е с големина около 12 мегабайта). Rec-AN.hol дава представа за запис правен с модел AN и съответно Rec-FD.hol - за запис с модел FD. Стартирайте иконката на програмата. Отидете на меню Файл – Отваряне и отворете някой запис. В меню Помощ – Как се работи.. има инструкция за работа със системата. За да премахнете инсталацията просто изтрийте папките SL2002 и HOL.

3. Ако имате трудности с инсталацията, изтеглете файла SETUP.doc и го прочетете. Ако това не ви помогне, повикайте човек с по-големи познания в областта на компютрите или се обадете на нашите телефони за консултация.

4.Patient e изпълним пациентен файл. Файлът Patient.exe съдържа ЕКГ Холтер-запис, който може да бъде стартиран директно, без да e необходимо да се инсталира програмата SignLyzer. Такъв тип записи могат да се създават от програмата SignaLyzer и са удобно средство за пренасяне и преглеждане на Холтер-записи до места, където няма инсталирана система. Записът се записва на CD или се предава по Интернет.
Така можете да “транспортирате” запис, направен от Вас, до лекар, който не притежава и не познава програмата на Холтера Това е удобно, ако искате например да направите консултация или пациентът да получи Холтер-записа като документация. Така създаденият файл се разглежда самостоятелно. Работата с него е лесна и не изисква познаване на програмата на Холтера, а само елементарни умения за работа в среда на WINDOWS.
Изпълнимият файл се стартира от WINDOWS. От меню START -> RUN избирате patient.exe и го стартирате. Веднага се отваря прозорец със сбит ЕКГ запис, който може да бъде преглеждан като движите плъзгачите от дясната страна. Като натиснете бутона на мишката излиза меню, което ви позволява да избирате отвеждания, усилване, данните на пациента и печат. С OK менюто изчезва от екрана, а с Exit затваряте програмата. Менюто съдържа Help, от който ще се ориентира как да прегледа записа. Маркираните епохи са оцветени в червено.


© 2023 Signa Cor Laboratory. All Right Reserved.